Kalendář akcí

Kurz ájurvédského vaření s bylinkovou procházkou

Sobota 20.4.2024, 10.00-18.00

Kurz vaření bude probíhat od 10.00 cca 5 hod. Poté se vydáme se Simonou Palčekovou na bylinkovou procházku jarní přírodou v okolí Svaté. Simonka nám předá praktické vědomosti k jednotlivým bylinkám, informace k jejich použití a také tipy pro jejich uchování a případně i ozkoušené recepty.

V kurzu vaření se budeme věnovat tématu:

 „Odlehčení ve stravě a jarní očista

 

S přicházejícím jarem se můžeme cítit víc unavení, líní, letargičtí, můžeme vnímat těžkost po těle i na duši, máme pár kilíček navíc nejenom po vánočním hodování, máme tendenci víc spát.

 

Jaro (období KAPHA) nám přináší do života kvality jakými jsou           CHLAD, VLHKOST, Ě ŽKOST,

POMALOST, NEPOHYBLIVOSTJsou to  přirozené kvality tohoto období, které můžeme vnímat kolem sebe v přírodě, ale i uvnitř nás, jelikož jsme součástí přírody a co se děje kolem nás, děje se i v nás.

 

Úpravou jídelníčku a životního stylu se vyhneme nerovnováze a nemocem, které jsou při přechodu mezi obdobími tolik typické.

 

 

Je čas pro odlehčení ve stravě, prohřátí organizmu a nakopnutí zpomaleného metabolismu.

Součástí tohoto 5-hodinového kurzu vaření není jen praktické vaření.

 

Dozvíte se:

* jak upravit jídelníček v období Kapha
* d
ůležitost sezónnosti a lokálnosti surovin
* jak funguje naše trávení, o tom, jak podpo
řit náš trávící oheň Agni
* jaké ko
ření je vhodné používat, a jaké má léčebné účinky
* jak vykouzlit výživné jídlo pro celou rodinu
* o nevhodných kombinacích jídla, 6 chutích
*nejenom o tom CO jíst, ale i JAK a KDY jíst.

 

Na kurzu budeme vařit jednoduchá, výživná, veganská jídla

 

Minimální počet účastníků jsou 4, max 6.  Pro účast je nutná rezervace a zaplacení kurzovného. Více informací po přihlášení se.

Cena: 2990.- Kč

Zapojte své smysly, spojte se s podobně smýšlejícími lidmi a udělejte krok ke zdravějšímu a harmoničtějšímu JÁ.