Raw mrkvové koláčky

Kdo by neměl rád mrkvový koláč?   

Tyto koláčky jsou skvělé, tak akorát porce rovnou do pusinky 🙂 , i když nikde není zaručeno, že zůstane u jedné.

Mám vždy nějaké po ruce, když potřebuji dodat energii třeba na kole, při studiu, či k uspokojení mlsné. Jsou hitem každé moji návštěvy a už několikrát jsem byla požádána o recept. Tak tady je!

Chutnají spíš dospělým, protože jsou méně sladké, díky ovesným vločkám a taky proto, ze jsou kořeněné muškátovým oříškem, který má velmi aromatickou chuť.

 

 

 

 

RECEPT

Ingredience:   

1 hrnek nastrouhané mrkve

1/2 hrnku vlašských ořechů (nebo pekanových)

1/2 hrnku strouhaného kokosu

1 hrnek jemných ovesných vloček

1/2 hrnku čerstvých datlí

1/4 hrnku ořechového másla (já použila máslo s příchutí 

mandle/pekan/lískáč – doma udělané – ale jakékoliv bude skvělé)

1 1/2 lžičky mleté skořice   

 1/2 lžičky muškátového oříšku             

  1/3 hrnku strouhaného kokosu na obalení

 

Postup:

Na výrobu těsta použijte kuchyňský robot.

1. nastrouhejte mrkev nadrobno

2. mrkev dejte do misky a nyní rozmixujte ořechy a kokos

3. přidejte ovesné vločky a čerstvé datle, rozmixujte

4. vraťte do mixéru nastrouhanou mrkev, přidejte ořechové máslo a nechte směs znovu promíchat, aby se ingredience dobře spojily

5. z těsta vytvarujte kuličky a obalte je v kokosu

6. dejte do lednice vychladit

V lednici můžete uchovávat asi týden, ale tak dlouho vám zaručeně nevydrží.

Tento recept vystačí asi na 20ks.

Nezapomeňte, ze oříšky jsou velmi tučné a těžké, proto méně je více! Snad odoláte, hlavně lidi konstituce Kapha by měli ohlídat přísun sladkého a tučného.

Dobrou chuť