Kdo by neměl rád mrkvový koláč?
Tyto koláčky jsou skvělé, tak akorát porce rovnou do pusinky 🙂 , i když nikde není zaručeno, že zůstane u jedné.
Mám vždy nějaké po ruce, když potřebuji dodat energii třeba na kole, při studiu, či k uspokojení mlsné. Jsou hitem každé moji návštěvy a už několikrát jsem byla požádána o recept. Tak tady je!
Chutnají spíš dospělým, protože jsou méně sladké, díky ovesným vločkám a taky proto, ze jsou kořeněné muškátovým oříškem, který má velmi aromatickou chuť.
RECEPT
Ingredience:
1 hrnek nastrouhané mrkve
1/2 hrnku vlašských ořechů (nebo pekanových)
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1 hrnek jemných ovesných vloček
1/2 hrnku čerstvých datlí
1/4 hrnku ořechového másla (já použila máslo s příchutí
mandle/pekan/lískáč – doma udělané – ale jakékoliv bude skvělé)
1 1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky muškátového oříšku
1/3 hrnku strouhaného kokosu na obalení
Postup:
Na výrobu těsta použijte kuchyňský robot.
1. nastrouhejte mrkev nadrobno
2. mrkev dejte do misky a nyní rozmixujte ořechy a kokos
3. přidejte ovesné vločky a čerstvé datle, rozmixujte
4. vraťte do mixéru nastrouhanou mrkev, přidejte ořechové máslo a nechte směs znovu promíchat, aby se ingredience dobře spojily
5. z těsta vytvarujte kuličky a obalte je v kokosu
6. dejte do lednice vychladit
V lednici můžete uchovávat asi týden, ale tak dlouho vám zaručeně nevydrží.
Tento recept vystačí asi na 20ks.
Nezapomeňte, ze oříšky jsou velmi tučné a těžké, proto méně je více! Snad odoláte, hlavně lidi konstituce Kapha by měli ohlídat přísun sladkého a tučného.
Dobrou chuť